In Every Walk With Nature, One Receives Far More Than He Seeks

Hike Retreat (Groep Retreat)

Hiking, een term die steeds bekender wordt bij het grote publiek. Het wandelen door de bergen over paden die niet bepaald “geasfalteerd” zijn. 

Bij ons heeft hiken echter een grotere doelstelling. Wanneer je gaat wandelen door de natuur, gebeuren er een aantal dingen. Veelal op gebied van mindset en uiteraard ook doorzettingsvermogen.

Het wandelen in de bergen vraagt een complete focus, waardoor je alle rompslomp om je heen vergeet.

Je bent met niks anders bezig dan de natuur, het luisteren naar je ademhaling, het focussen op de volgende stap, het zien van prachtige beelden en het “afswitchen” van die stressvolle mindset. 

Dit maakt hiking een van de meest krachtige interventies om de huidige Westerse ziektebeelden als burnout, depressie en energieproblemen aan te pakken. 

 

 

Hoogtepunten Hiking Retreat

Z

4 nachten in een appartement of een tent

Z

Elke dag een prachtige hike door onze achtertuin

Z

Gezonde maaltijden volgens een intermittent living principe

Z

Elke dag een fitness sessie (optioneel zonder extra kosten)

Z

Vliegveld transfer

Z

Luxe welkomstgeschenk

Z

Tapas avond

Intro Hiking Retreat

De hiking retreat is een heerlijke vakantie waarbij de focus ligt op het verkennen van de omliggende heuvels. 

Onil (onze locatie) zelf ligt op 700 meter hoogte en de toppen die we kunnen bereiken liggen op 1500 – 1650 meter hoog. Dat betekend dat we heel wat hoogtemeters gaan maken.

Elke dag gaan we een leuke hike doen en de intensiteit wordt bepaald aan de hand van jouw niveau en is progressief.

Dat betekend dat we niet direct met de hoogste beginnen.

Naast de hikes kun je genieten van een dagelijkse HIIT training sessie (optioneel en gratis) en gaan we je meenemen in de wondere wereld van de voeding.

Deze voeding en leefstijl is geheel gebaseerd op onze Bewust-Fit methode. 

Uiteraard is het ook vakantie voor je.

Er is voldoende tijd om van de omgeving te genieten, langs de Spaanse dorpjes te gaan of gewoon lekker te relaxen bij het zwembad.

 

 

 

Een Kleine Impressie Van Een Retreat En De Omgeving

 

Locatie La Villa Verde Retreats

Geef je over aan de geweldige natuur wat wij onze achtertuin noemen. Onze retreat locatie staat midden tussen de bergen van de zogenoemde “Sierra Onil”, oftewel “bergketen van Onil. 

Onil is een klein Spaans dorpje vlakbij Alicante aan de Costa Blanca.

Dit is niet de Spanje locatie die je kent van de Benidorm kaartjes. Druk, vol met mensen die alleen maar Engels praten en geen enkele respect voor de Spaanse cultuur hebben. Nee je komt in een magische omgeving, met kleine Spaanse dorpjes, Spaanse bevolking met Spaanse tradities. 

Synchroniseer met een natuurlijk ritme van leven aan deze kant van Europa en voel je lichaam tot leven komen.  

Of je nu mee gaat doen voor een complete reset van je lichaam, een gezondheidsdoel realiseren of gewoon ontsnappen aan de hoge stress die je ervaart gedurende je drukke baan, onze retreat locatie is hier perfect voor.

Je zult erachter komen dat je hier misschien wel nooit meer weg wilt. Maar geen paniek, je krijgt voldoende tijd om dit prachtige stukje Spanje te verkennen. 

 

Tijdlijn Van Deze Retreat

De hiking retreats die wij geven is in groepsverband met maximaal 8 deelnemers.  

De retreats zijn inclusief de coaching, overnachting, eten en drinken en transfer van en naar het vliegveld. De retreat is exclusief vlucht.

Hieronder zie je hoe een dag van onze retreat eruit kan zien. Deze indeling is een gemiddelde dag, maar omdat we niet echt van het bijhouden van tijden zijn hier in Spanje, kan de indeling afwijken. 

Uiteraard krijg je het volledige aantal hikes en de coaching die wij beloven. 

Dag 1

Je wordt opgehaald bij het vliegveld van Alicante. Na inchecken, starten we met een welkomstgesprek, de eerste hike en we sluiten de dag af mety een barbeque bij de ondergaande zon. Het doel van deze eerste dag is om jou in de retreat status te krijgen. 

Dag 2

Tijd om je mindset te detoxen met een lange ochtend hike sessie. Halverwege de hike doen we een heerlijke movement/stretch sessie op de top van de hoogste berg in Onil. Halverwege de dag ben je vrij om deel te nemen aan een lekker HIIT training. Dit is uiteraard vrijbijvend maar 100% gratis. 

Dag 3

Het doel van deze retreat is “het naar boven halen van jouw maximale potentieel”, dus we beginnen deze dag met een heerlijke hike door de bergen. Het is de langste hike die we doen en halverwege hebben we een lekkere picknick op een prachtige locatie.

De rest van de dag doen we niet veel. Je bent welkom bij een uitleg over “gezonde voeding” waarbij je praktische tips krijgt om thuis mee verder te gaan. 

We sluiten deze dag af met iets wat typisch is hier in dit gedeelte van Spanje, Tapas eten…

Dag 4

De metamorfose gaat door en je ontdekt dat je steeds meer kunt dan je dacht. We ervaren dat gedurende de hike van deze dag en de HIIT training. Tussendoor geniet je weer van de lekkerste maaltijden en leer je hoe je deze het beste samen kunt stellen en zelf kunt maken. 

Dag 5

De laatste dag van je retreat zal bestaan uit een ochtend hike. Maar het stopt hier niet, we sturen je naar huis met een persoonlijk plan welke we hebben gemaakt tijdens jouw retreat met persoonlijke aandachtspunten. 

  • Elke dag is compleet met maaltijden en drinken.
  • Er is voldoende vrije tijd om zelf dingen te ondernemen als dorpjes bezoeken, ontspannen bij het zwembad of lekker lezen in de zon.

Je Overnacht In Een Tent

€295,- per persoon

Tijdens de retreat overnacht je in een tent. Het betreft een 4-persoonstent, echter lig je hier met maximaal 2 personen in. 

De tenten zijn gelegen op ons terrein en worden verbonden door een kampvuurplaats waar we eten, drinken, praten en genieten als we niet aan het hiken zijn. 

In de tent heb je een kleine verwarming (die je waarschijnlijk niet gebruikt), een veldbedje of een luchtbed en een heerlijke slaapzak en/of fleecedeken. Uiteraard ben je vrij om zelf nog dingen mee te nemen. 

P.s. je hebt wel gewoon de bechikking over een toilet en douche (met warm water)

 

0 Shares
Share
Tweet